Ai grijă de frigiderul tău


Frigiderul reprezinta de foarte multe ori o oglinda a sanatatii familiei tale. Sa invatam impreuna noi trucuri pentru ingrijirea frigiderului.

1. Nu-l puneti pe langa aragaz sau calorifer. Este recomandat sa nu stea langa o sursa de caldura.
2. Evitati deschiderea frigiderului de prea multe ori (in special pe timpul verii).
3. Nu puneti niciodata mancarea fierbinte in frigider.
4. Curatati condensatorul de praf pentru ca aerul sa poata circula. Daca nu este curatat bine, se forteaza si astfel creste si consumul de energie.
5. Daca aveti un frigider nou si vreti sa scapati de mirosul specific trebuie doar sa tineti in primele zile in interior cateva castronase cu lapte de var.
6. Este necesar sa-l dezghetati cand gheata are o grosime de 3 mm, asta daca nu are functie automata de decongelare automata. Totusi daca se dezgheata automat interesati-va daca nu cumva congelatorul trebuie dezghetat (exista frigidere care nu sunt “no-frost” pentru congelatoare).
7. Preparatele lichide trebuie sa fie acoperite. Contrar, se formeaza mult mai repede stratul de gheata din interiorul frigiderului.
8. Nu incercati sa indepartati gheata din frigider cu diferite ajutoare. Este de preferat sa fie lasat singur sa se dezghete.
9. Curatati cat mai des frigiderul si din cand in cand folositi si solutii dezinfectante. Dupa ce il spalati lasati-l o jumatate de ora sa se usuce. Altfel se poate forma mucegai, din cauza umiditatii formate in interior.
10. O bucatica de carbune de lemn tinuta in frigider tine departe de preparatele culinare orice fel de mirosuri neplacute (cum ar fi cel de usturoi).

Sanatatea familiei depinde si de modul in care avem grija de propriul frigider!
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea