5 trucuri care taie pofta de mâncare


Detalii convingătoare

În epoca în care obezitatea a ajuns o boală de temut, cu incidenţă mare chiar şi la copii, e important să ştim cum să stăvilim apetitul. Iată câteva trucuri testate de noi care taie pofta de mâncare

1. Consumă apă fierbinte cu 10 minute înainte de masă – reduce senzaţia de foame şi, implicit, scade pofta de mâncare. Cei care fac excese alimentare la masă pot scăpa de această problemă consumând un pahar de apă fierbinte înainte de a mânca, şi unul după masă, în care se stoarce o lămâie.

2. Bananele conferă rapid o senzaţie de saţietate şi sunt mai sărace în calorii decât alte gustări pe care le ronţăim între mese. Când ţi-e poftă de dulciuri, consumă acest fruct, care nu e doar agreabil la gust, dar este mult mai sănătos decât orice produs de cofetărie.

3. Două căni de ceai fierbinte consumate în jurul orei 18 domolesc apetitul şi te ajută să iei doar o cină frugală. Ceaiul are efect diuretic, provocând eliminarea toxinelor din organism. În timpul zilei se recomandă ceaiul verde şi de soc, dacă vrei să slăbeşti.

4. Tărâţele de grâu – o dietă care dă rezultate excelente în combaterea obezităţii. Nu te expun la niciun fel de risc, nu au contraindicaţii pentru copii, au efecte pe termen lung. Tărâţele se administrează, într-o primă fază, câte 2 linguriţe de 3-5 ori pe zi, înainte de masă. Acestea uşurează procesul de digestie şi taie pofta de mâncare. În faza următoare, după 15 zile, se asociază tărâţelor o cană de ceai verde sau apă caldă înainte de masă, care fac să dispară senzaţia de foame. Atenţie! Tărăţele de grâu care se vând în pungi de nailon sau celofan nu sunt indicate; deoarece la ambalare este puţin probabil să aibă umiditate 0%, astfel că s-ar putea să fie mucegăite. De asemenea, cu cât sunt mai fin măcinate, cu atât sunt mai eficiente.

5. Oţetul de mere este campionul curelor de slăbire. Dimineaţa, la trezire, bea un pahar de apă în care ai amestecat două linguriţe de oţet de mere. Taie pofta de mâncare şi stimulează pierderea în greutate.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea