Alimente antistres


Ai auzit că sunt alimente care întăresc sistemul imunitar, reglează tensiunea arterială şi menţin sănătatea inimii, dar ştiai că există şi alimente care combat stresul şi oboseala? Este foarte bine să ştii ce şi cât mănânci, pentru că anumite alimente te ţin la distanţă de stres şi oboseală şi îţi redau energia de care ai nevoie.

Cereale
Este bine să includeţi cerealele integrale în alimentaţia zilnică. Acestea conţin vitamine, minerale şi glucide foarte benefice pentru sănătate.

Lapte
În afară de vitaminele B2 şi B12, laptele conţine antioxidanţi buni pentru îndepărtarea radicalilor liberi asociaţi stresului.

Migdale
Conţin vitaminele B2 şi E, magneziu şi zinc. Vitamina B şi magneziul produc serotonină, un hormon care produce starea de bine, zincul are efecte de înlăturare a stresului, iar vitamina E este un antioxidant.

Broccoli
Conţine vitamine din grupa B şi acid folic, care ajută la diminuarea anxietăţii şi la îndepărtarea depresiilor.

Peşte
Orice soi de peşte conţine vitaminele B6 şi B12, deosebit de importante pentru starea de bine a organismului. Un deficit de vitamina B12 poate duce la depresie.

Spanac
Ajută organismul să facă faţă stresului pentru că este foarte bogat în magneziu, denumit şi mineralul antistres.

Afine
Bogate în vitamina C şi substanţe antioxidante, afinele sunt foarte bune în lupta cu stresul şi, în plus, nu conţin calorii. Dacă te deranjează gustul acrişor al afinelor, le poţi amesteca cu o bucată de brânză dulce de vaci.

Carne de vită
Un grătar din carne de vită este recomandat atunci când te simţi stresată, deoarece are un conţinut bogat de fier. Cel mai indicat este muşchiul de vită care are foarte puţină grăsime.
Nimeni nu îţi spune să consumi aceste alimente atunci când eşti stresat, aceste alimente pot face parte din dieta şi meniul tău zilnic, astfel evitând să devii o persoană anxioasă şi stresată acumulând cât mai multă oboseală. În afară de femeia de acasă şi cea de la servici mai exişti şi tu, o persoană care trebuie să facă totul şi pentru ea, nu doar pentru ceilalţi.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea