Ciorbă de legume

Ingrediente:
doi morcovi
un păstârnac
o rădăcină de ţelină
o gulie
o ceapă
fasole verde păstăi fiartă în prealabil – 500 de grame
un ardei Kapia
două roşii fără pieliţă
2-3 linguriţe de Vegeta
sare după gust
verdeaţă de ţelină şi pătrunjel
200 ml. de suc de roşii sau două linguri de bulion
doi căţei de usturoi
smântână

Mod de preparare:
În primul rând toate legumele se toacă mărunt (sau se dau pe răzătoarea mare). Într-o oală cu 3-4 litri de apă se pun întâi vegeta şi sarea, apoi morcovii, ardeiul, ţelina şi gulia; se lasă la fiert 20-25 de minute, apoi se adaugă ceapa, păstârnacul, roşiile, usturoiulşi fasolea verde. Lăsaţi în continuare să mai fiarbă şi după alte 10-15 minute, când au fiert toate legumele, se adaugă sare după gust şi verdeaţă tocată mărunt. Se mai fierbe încă 5 minute şi se acoperă oala cu un capac. Ciorba de legume se serveşte fierbinte cu smântână din belşug. Aceasta este o ciorbă de legume uşoară, foarte gustoasă şi tare sănătoasă care vă va pregăti gustul pentru abundenţa legumelor de primăvară care se apropie.

Notă :
Când vine vorba de mâncare, este binecunoscut faptul că majoritatea copiilor sunt mofturoşi. Fie gustul, aspectul sau culoarea, toate acestea sunt motive pentru care piciul tău refuză să mănânce. Important va fi ca de fiecare dată atunci când gătiţi o ciorbă şi pentru ei să nu uitaţi să adăugaţi în aceasta legumele lui preferate şi să faceţi în aşa fel încât să îi prezentaţi totul cât mai apetisant ca să nu vă poată refuza atunci când se aşează la masă.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea