Somon Teriyaki

Ingrediente:

– 1 pahar orez alb

– 2 catraveti mari
– 1 ceapa verde
– 2 linguri otet alb
– 1 ceasca sos de soia
– 2 linguri de zahar
– piper
– 1 ceasca vin de orez
– 1 lingura de miere
– 4 bucati de somon proaspat
– 1 lingura seminte de susan

Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati castravetii taiati felii subtiri, ceapa verde tocata marunt, otet, 1 lingura sos de soia, piper proaspat macinat, se amesteca bine, se acopera si se aseaza la rece. Ca sa faceti sos Teriyaki puneti o tigaie mica la incins, turnati mierea, 1/2 din ceasca de sos de soia, vin de orez (sake) si 2 linguri de zahar. Se lasa sa fiarba cateva minute pana cand cantitatea se reduce la jumatate(amestecati din cand in cand ptr. a nu se prinde). Intre timp somon-ul se presara cu piper si se prajeste cateva minute pe ambele parti ptr. a prinde culoare. Se fierbe orezul. Se aranjeaza intr-o farfurie: orez, salata de castraveti si cate o bucata de somon peste care veti pune o lingura de sos Teriyaki si veti presara seminte de susan…pofta buna!

Nota:
Sos-ul Teriyaki este un sos japonez ce se foloseste ca si marinata pentru carnea de vita, pui sau creveti, calamari si peste, care apoi se pot praji in cuptor sau, si mai bine, pe gratar. Este un sos mai dulce si usor picant de la mustar.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea