Feng Shui în bucătărie


Traditiile culinare se mentin in multe zone ale lumii. Mancarea aleasa de noi ar trebui sa fie preparata intr-o bucatarie primitoare. Bucataria este intr-o continua schimbare, un loc in care se intersecteaza nenumarate energii. Multe aspecte de baza ale artei culinare au ramas neschimbate de-a lungul timpului.

Cele cinci energii ale bucatariei

Cu fiecare energie existenta intr-o bucatarie intram in contact zilnic, de la mirosuri, culori pana la gusturi.

Lemn
Foarte multe bucatarii contin energia lemnului prin mobila existenta in aceasta. Cu toate ca functia lor este aceea de sustinere prezinta si caracteristicile Lemnului.

Apa
Apa se gaseste in foarte multe locuri din bucatarie. Cu apa se prepara si se incalzesc preparatele.
Pe langa apa de la robinet se considera ca toate lichidele au trasaturile acestei energii. Miscarea energiei de apa este opusa miscarii energiei de foc.

Foc
Focul a avut o utilizare importanta din cele mai vechi timpuri. Se gaseste in orice bucatarie chiar daca nu se gateste cu gaze. Chiar si electricitatea este o forma de foc. Astfel obiecte precum: frigiderul, congelatorul, prajitorul, fierbatorul si orice alt echipament apartine energiei focului.
Hrana este supusa unui ritual al purificarii.

Pamant
Bucataria in sine poate fi considerata energia Pamantului din casa. Aici este locul unde se pregatesc alimentele si practic este sustinuta intreaga familie. Printre alimentele caracteristice Pamantului regasim orezul si legumele.

Metal
Energia metalului din bucatarie se poate identifica cu usurinta. Fara aceasta energie ar fi dificil sa putem pregati mancarea. Alimentul specific Metalului este spanacul.
La fel de importanta este si energia Aerului. Fara acesta nu am putea realiza nimic, deoarece fiintele nu ar exista. Categoric nu putem pregati mancare intr-o camera fara aer. Bucataria trebuie sa fie aerisita cat mai des pentru a se evita acumularea mirosurilor si a aburilor.
Alimentele ne ajuta sa supravietuim si sa ne cream o stare de bine. In functie de anotimp consumam preparate specifice care ne ofera placerea gustului si nu numai. Primim un medicament pentru suflet dar si pentru corp. Daca suntem deprimati preferam dulciurile, daca suntem raciti bem multe ceaiuri si supe fierbinti.

Sfaturi
Nu este recomandat ca usa bucatariei sa fie exact in dreptul cuptorului. Astfel, cand gatesti stai cu spatele exact in usa si se creeaza o stare de anxietate. Daca nu poti muta aragazul o solutie ar fi sa inchizi usa inainte de a te apuca de treaba.
Daca sunt doua usi in bucatarie te sfatuim sa le inchizi pentru a se evita crearea unui flux turbulent.
Pentru bucatarie ar fi bine sa folositi becuri de neon deoarece utilizeaza cea mai putina energie. Ideal ar fi ca bucataria sa fie luminata natural.
Energiile de Foc si de Apa trebuie pozitionate in colturi sau langa pereti opusi.
Daca ai o fereastra pozitionata pe sud este indicat sa o acoperi pentru a avea o temperatura si o lumina potrivita in bucatarie.
Este de preferat mobilierul din lemn si mesele rotunde.
O culoare potrivita bucatariei este albul.

Cutitele si ustensilele ascutite nu trebuie lasate sa atarne pe perete. Distrug energia si reprezinta un pericol pentru cei din casa.
Forma bucatariei trebuie sa fie patrata sau dreptunghiulara.
M.T.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea