Paella cu fructe de mare


Ingrediente pentru 4 portii:
– 400g orez pentru paella
– 1 ardei gras rosu, taiat cuburi mici
– 1 ceapa mare, tocata marunt
– 2 linguri ulei de masline
– 2-3 catei de usturoi, in functie de dimensiune
– 1 lingurita paprika afumata
– cateva fire de sofran
– 150 ml vin alb sec
– 1 l supa de legume sau de peste
– 4 creveti mari, proaspeti, curatati de intestine
– 4 calamari, eviscerati si taiati lamele
– 16 midii proapete, spalate
– 300g filee de somon, fara piele
– 1 legatura de patrunjel
– 1 lamaie taiata in 4 felii
– sare de mare si piper negru

Mod de preparare :
Incalziti uleiul si prajiti ceapa pana cand devine moale dar nu se coloreaza. Adaugati ardeiul, usturoiul zdrobit un pic de sare si piper si prajiti 2-3 minute amestecand in continuu. Adaugati orezul, paprika, sofranul si amestecati bine. Adaugati vinul si amestecati in continuu pana cand se evapora este absorbit aproape in totalitate, dupa care adaugati supa fierbinte, aduceti la temperatura de fierbere, dupa care lasat-o la foc mic 20 de minute, amestecand din cand in cand.
Adaugati pestele si fructele de mare si lasati pe foc inca 5 minute. Opriti focul, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si adaugati feliile de lamaie.

Notă:
Incercati sa cumparati un orez pentru paella (Bomba sau Calasparra sunt cele mai cunoscute). Daca nu gasiti puteti folosi orice orez cu bob mediu care sa absoarba aromele din supa si fructe de mare. Arborio, soiul de orez folosit pentru risotto este o alternativa decenta. Deasemenea, ideal ar fi sa folositi supa de pui sau de peste, insa se poate face si cu apa.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea