Aripioare de pui cu sos de soia

Aripioare de pui cu sos de soia

Ingrediente

  • 8 aripioare de pui
  • 100 ml. sos de soia
  • sare, piper
  • 4 crengute de rozmarin proaspat
  • 50 ml. ulei de masline
  • 1/2 lamaie verde

Mod de preparare

  1. Aripioarele se curata si se spala bine cu apa rece apoi se pun la fiert in apa cu sare pentru aproximativ 20 de minute dupa care se scot si se storc.
  2. Se pune uleiul de masline la incins intr-o tigaie si apoi se pun aripioarele la prajit.
  3. Se intorc de pe o parte pe alta si cand s-au rumenit putin se adauga sosul de soia, lamaia stoarsa, sare si piper dupa gust.
  4. Se mai lasa cateva minute la foc mic pana sosul de soia da in cateva clocote apoi se pun in tigaie si crengutele de rozmarin, se acopera cu un capac si se lasa la foc stins sa mai stea cateva minute.
  5. Se aseaza in farfurie aripioarele si peste ele se pune si putin sos ramas in tigaie…
  6. Aripioarele astfel gatite sunt delicioase impreuna cu orez sau cous-cous.


Nota:
O mancare delicioasa preparata rapid si care nu va solicita prea mare indemanare in bucatarie.
Deoarece sosul de soia este folosit in mare parte in bucataria asiatica cheia succesului atunci cand gatim retete din aceasta zona sta mai curand in stiinta amestecarii condimentelor, decat in vreo tehnica de gatit sofisticata. Bucataria asiatica traditionala se bazeaza mai mult pe instinct decat pe retete precise in masurarea si folosirea ingredientelor. Ea lasa frau liber creativitatii, astfel mancarurile gatite conform preferintelor bucatarului devin unice si foarte personale ceea ce va va da un plus de satisfactie atunci cand sunt apreciate la masa…

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea