Ceafă de porc la cuptor

Ingrediente

  • 4 bucăţi ceafă de porc
  • jumătate de lămâie
  • 2 linguriţe curry
  • 50 ml sos de soia
  • 1 linguriţă boia iute
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Mod de preparare

  1. Amestecaţi sosul de soia cu praful de curry, boia iute, 2 linguri ulei de măsline, zeama de la jumătate de şămâie, sare şi piper după gust.
  2. Amestecaţi bine si veţi obţine un sos omogen prin care veţi trece fiecare bucată de ceafă.
  3. Puneţi toate bucăţile într-un bol, acoperiţi bine şi lăsaţi la frigider aproximativ 12 ore.
  4. Încălziti cuptorul în prealabil, puneţi bucăţile de ceafă într-o tava, turnaţi peste sosul rămas în bol, stropiţi cu ulei de măsline, puneţi o ceaşcă de apă, acoperiţi tava cu folie de aluminiu şi introduceţi tava la cuptor.
  5. După aproximativ 30 de minute scoateţi folia, întoarceţi carnea pe partea cealaltă şi introduceţi din nou tava la cuptor pentru încă 30 de minute.
  6. Din când în când puneţi sos din tavă cu o lingură peste bucăţile de carne.
  7. Cănd s-a rumenit bine veţi avea o ceafă de porc delicios de fragedă şi de aromată.
  8. Serviţi cu garnitură de cartofi piure sau cartofi copţi la cuptos şi cu o salată de varză.

 

Notă:

Ardeiul gras din boia este foarte bogat în substanţe nutritive, dintre care se evidențiază vitamina C, betacarotenul, acidul folic, licopenul şi mulţi antioxidanţi. Potrivit nutriţioniştilor, ardeiul gras roşu are un conţinut nutritiv mai mare decât cel verde, iar ardeiul iute este benefic pentru sănătate, graţie conţinutului de capsaicină – un antioxidant care protejează ADN-ul faţă de factorii cancerigeni.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea