Friptură de miel la cuptor

Friptură de miel la cuptor

Ingrediente

  • carne de miel,
  • piper, sare, boia dulce,
  • untdelemn sau untură,
  • 3-4 căţei de usturoi,
  • cartofi,
  • salată verde,
  • ceapă, cimbru

Mod de preparare

  1. Pentru friptura de Paşte, partea cea mai bună este piciorul din spate până la rinichi.
  2. Carnea, neudată, se pârleşte la flacară, ca să se ardă firele de păr.
  3. Carnea de miel scade mult la fript, cu osul îşi va păstra mai bine forma.
  4. Bucata de carne se aşează într-o tavă sau cratiţă potrivită cu mărimea ei pentru a nu rămâne loc liber în jur (altfel se va arde sosul), se presară cu un virf de cuţit piper şi un vârf de cuţit boia dulce de ardei (care se întinde cu mina la suprafaţă), ca să se rumenească frumos, apoi se unge bine cu untură de porc sau cu untdelemn.
  5. Tava se introduce în cuptrul bine încins, unde se lasă circa 20 de minute, până când se rumeneşte puţin; apoi se presară cu puţină sare fină şi în cratiţă se adaugă 3-4 linguri de apă.
  6. Din când în când, carnea se întoarce, ca să se rumenească uniform, stropindu-se de fiecare dată cu sosul din tavă, care se completează cu apă cât este necesar ca să nu se ardă.
  7. După ce s-a rumenit puţin, carnea se acoperă, ca să rămână mai suculentă. Se frige aproximativ 1 1/2 ore.
  8. Când este gata, se pun în sos 3-4 căţei de usturoi, tăiaţi în felii şi cu acest sos se stropeşte bine friptura; astfel, usturoiul aromează mai intens.
  9. Se serveşte cu salată de cartofi preparată cu ceapă, cu salată verde, cu cartofi prăjiţi sau piure, după gustul fiecăruia.
  10. Cartofii se pot prăji chiar în grăsimea în care s-a fript carnea. La final puteţi presăra peste friptura frunzuliţe de cimbru.
  11. O salată verde proaspătă cu ceapă verde şi mărar va da o savoare deosebită fripturii de miel.

Paşte Fericit!

Notă:
Masa din prima zi de Paşti este un prilej de reunire a familiei, decurgând după un adevărat ritual. De pe masa de Paşti nu pot lipsi: ouăle roşii, caşul de oaie, salata cu ceapă verde şi ridichi, drobul şi friptura de miel, pasca umplută cu brânză sau smântână şi, mai nou, cu ciocolată.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea