Căpşunile, fructe delicioase de sezon

Capsunile sunt fructele deosebite ale acestei perioade. Se pot consuma crude sau ca ingredient in diverse preparate.

Capsunile ca medicament

Aceste fructe sunt mai bogate decat citricele in vitamina C si reduc riscul aparitiei cancerului gastro-intestinal.
Revitalizeaza intreg organismul si “lupta” cu succes impotriva imbatranirii.

Datorita efectului antibacterian iti protejeaza organismul de infectii. Sunt recomandate si in cazul in care suferi de anemie sau insuficienta hepatica.
Daca vrei sa tii o cura cu capsuni nu uita sa iei in considerare urmtoarele sfaturi:
Consuma de la jumatate de kilogram la 1 kilogram de capsuni in loc de mic dejun si cina. Nu combina cu nimic altceva si daca reusesti este indicat sa o urmezi timp de o saptamana.

Daca vrei sa beneficiezi de toate substantele nutritive ale capsunilor, consuma-le crude fara a le prepara in vreun fel.

Iti poti pregati si o masca de fata. Au un efect extraordinar asupra tenului tau care va arata mai tanar si mai luminos.

O cantitate de 100 de grame de capsuni contine:

– 0,8 g de proteine
– 7 g hidrati de cartbon
– 2,4 g grasimi
– 0,004 mg de vitamina A
– 60-70 mg de vitamina C
– 0,08 mg vitamina B1 si B2
– 2 mg de sodiu
– 25 mg de calciu
– iod
– brom
– siliciu
– sulf
– apa

Nu arunca frunzele de la capsuni! Cu acestea poti pregati un ceai aromat dar si sanatos in acelasi timp. Macar acum cand este sezonul lor si le ai la indemana.
Mira Tanase

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea