Salata de cous cous cu legume

Salata de cous cous cu legume

Ingrediente

  • 100 gr cous cous
  • 100 ml supa
  • 3 rosii
  • 1 ardei gras verde
  • 2 castraveti verzi
  • 1 legatura patrunjel proaspat
  • sare si piper dupa gust
  • zeama de lamaie dupa gust
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

  1. Se pune supa la fiert si se adauga cous cous-ul, se lasa sa mai dea 2, 3 clocote si se opreste lasandu-se sa stea cu capacul pus.
  2. Intre timp se spala legunele, castravetii se curata de coaja si ardeiul de cotor si seminte si se taie totul cubulete.
  3. Se adauga peste cus cus-ul racit, se condimenteaza dupa gust.
  4. In final se asezoneaza totul cu partunjelul proaspat tocat.
  5. Se aranjeaza portiile eventual pe frunze de salata sau de andive si se serveste rece.

Nota:
Daca vreti un gust mai deosebit decat va ofera reteta puteti sa adaugati in salata si feliute de portocala, gustul va deveni foarte proaspat si racoritor…super ptr. o salata, nu?

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea