Alimente cu ZERO calorii

Detalii convingătoare

Alimentele cu calorii negative, cunoscute si sub denumirea de alimente cu 0 calorii, ar trebui sa fie nelipsite din dieta noastra zilnica. Aceste alimente au o proprietate importanta: cer organismului pentru metabolizare un numar mai mare de calorii decat propriul lor continut caloric. Aceasta inseamna ca organismul ajunge sa consume calorii in plus pentru a digera aceste alimente, asadar putem slabi lent si sanatos introducandu-le in dieta.

ALIMENTE CU CALORII NEGATIVE
Aceste alimente se recomanda a fi consumate in stare cruda, proaspete, cultivate bio. Contin toate vitaminele de care avem nevoie, minerale, oligoelemente, antixodanti si alte substante active.
Principalele categorii de alimente cu calorii negative sunt considerate:
Legumele de orice fel, mai putin “amidonoasele” (de exemplu cartoful);
Fructele, cu exceptia fructelor oleaginoase (nuci, mango, avocado, seminte etc.);
Cerealele nu sunt incluse in categoria alimentelor cu calorii negative, nici produsele de origine animala.
Daca facem o scurta analiza a alimentatiei traditionale romanesti vom sesiza ca predomina alimentele calorice in detrimentul celor cu 0 calorii: painea, mamaliga, carnea, ouale, grasimile si mult mai rar sunt consumate fructele si legumele in stare proaspata.
Din gama larga de alimente cu calorii negative le-am ales pe cele care consuma cele mai multe calorii si sunt accesibile pentru fiecare.

LEGUME CU CALORII NEGATIVE

BROCCOLI
Broccoli s-a remarcat intre crucifere prin gama de nutrienti pe care o contine si prin efectele benefice asupra sanatatii.
Broccoli este bogat in antioxidanti, fiind un bun adjuvand in curele de slabire sau detoxifiere. Contine vitamina D vegetala, indispensabila in metabolismul calciului si oaselor, dar si multe fibre care combat constipatia si detoxifica, desigur, colonul.
Broccoli contine si alti nutrienti: vitamina A, vitamina C, sodiu, iod, magneziu, potasiu, clor etc.

ARDEI IUTE
Ardeiul iute accelereaza arderile, consuma multe calorii pentru metabolizare si creste tonusul digestiv. Este atat de util in procesele de slabire incat extractele de ardei iute se folosesc si in pastilele de slabit.
Ardeiul iute are un puternic efect antioxidant, insa trebuie consumat cu moderatie pentru ca poate irita mucoasa digestiva.

ROSII
Rosiile sunt legume utile in curele de slabire. De asemenea in privinta sanatatii rosiile aduc numerose beneficii. Sunt insa contraindicate celor care sufera de gastrita sau reflux gastroesofagian.
Rosiile contin antioxidanti puternici vitamine si minerale utile in preventia unor boli precum:
Diabet;
Boli cardiovasculare;
Dislipidemie;
boala Alzheimer;
osteoporoza;
colesterol marit;
cancer;
Boli de piele etc.

USTUROI
Usturoiul este un adevarat panaceu. Prezinta vitamine, minerale, oligoelemente, antioxidanti, substante antiinflamatoare si antibacteriene, substante cu rol anestezic si rol antiparazitar si asa mai departe.

HREANUL
Hreanul se foloseste in diverse preparate in special in sezonul rece. Poate fi combinat cu miere sau poate fi preparat sub forma marinata. Hreanul este bun si in muraturi, completand gustul iute al piperului.
Proprietatile hreanului sunt uimitoare pentru sanatatea noastra. Cel mai apreciat beneficiu al hreanului in organism este cel antiinfectios si antiparazitar. Asadar hreanul tine infectiile departe, regleaza tranzitul intestinal si colonic, creste imunitatea si omoara posibilii paraziti intestinali.
Terapia cu hrean este ideala pentru copii care au “viermisori”, fiind un leac “babesc” folosit de multa vreme.
Ajuta si in arderea grasimilor, dar creste si metabolizarea acestora, de aceea hreanul este recomandat in curele de slabire, dar si in preparatele culinare bogate in grasimi.

FRUCTE CU CALORII NEGATIVE

MERE
Merele sunt usor de procurat in orice anotimp. Noi va recomandam merele bio de vara sau toamna care se gasesc in pietele romanesti.
Pentru a intelege pe deplin beneficiile consumului de mere va sugeram sa cititi articolul: Merele: beneficiile tamaduitoare ale Fructului Biblic

PRUNE
Prunele sunt bogate in resveratrol – cel mai puternic antioxidant din lume! Se inscriu pe lista alimentelor cu calorii negative si sunt indicate in curele de slabire, dar si in preventia sau tratarea unor afectiuni precum:
Constipatie;
Boli de colagen;
Nervozitate;
Acumulare de toxine;
Boli de ficat;
Boli de rinichi etc.

FRUCTE DE PADURE
Toate fructele de padure sunt considerate cu calorii negative si centin cel mai puternic antioxidant din natura: resveratrolul.
Practic toate fructele “mov” contin acest antioxidant: afinele, murele, zmeura etc.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea