(Rețetă simplă) Vinete cu sos de roșii și usturoi

(Rețetă simplă) Vinete cu sos de roșii și usturoi

Modul de preparare al reteţei vinete cu roşii şi usturoi .

Ingrediente

  • două vinete
  • doi căţei de usturoi zdrobiţi
  • trei linguri de pastă de tomate
  • opt linguri de ulei de măsline
  • o jumătate de lingură de zahăr
  • sare, piper
  • pătrunjel pentru decor

 

Mod de preparare

  1. Tăiaţi vinetele în rondele şi puneţi-le pe hârtie absorbantă, pudraţi-le cu sare şi lăsaţi-le să se scurgă timp de 30 de minute.
  2. Întoacerce-iţle din când în când, mai adăugând sare. Între timp, preîncălziţi cuptorul la 180°C. Amestecaţi într-un bol usturoiul şi pasta de tomate cu două linguri de ulei de măsline. Adăugaţi zahărul, apoi săraţi şi piperaţi.
  3. Stropiţi o tavă pentru cuptor sau o placă de gătit cu patru linguri de ulei de măsline. Aranjaţi rondelele de vinete pe un singur strat. Puneţi pe fiecare câte puţin din compoziţia pe bază de sos tomat. Stropiţi cu restul uleiului de măsline şi puneţi la cuptor timp de 30 de minute.
  4. Aranjaţi-le pe o farfurie şi serviţi-le calde sau reci.

Vă mulţumim pentru că a-ţi degustat alături de noi reţeta culinară “Vinete cu roşii şi usturoi“.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea