(FRANȚA) Roquefort, brânza cu mucegai albastru


Brânză cu mucegai albastru în interior. Origine: sudul Masivului Central (Aveyron, dar şi Lozère şi Tarn). Celebru sortiment cu renume internaţional, Roquefort se produce în Aveyron, în sudul Masivului Central, exclusiv din lapte de oaie, crud şi integral!

Brânză cu mucegai albastru Roquefort a beneficiat de prima denumire de origine din Franţa (AO) încă din 1925. Conţine cel puţin 52% materie grasă şi se prezintă într-un ambalaj de folie de aluminiu pe care apare denumirea „Roquefort”, însoţită de sigla „AOC” (denumire de origine controlată” şi eticheta „Brebis Rouge” (atestând alimentaţia oilor).

Se distinge printr-un miez cremos şi bine închegat, un gust fin şi pronunţat şi un parfum special, cu un iz uşor de mucegai. Maturarea se face cu cea mai mare grijă, în celebrele pivniţe de Roquefort. Brânza Roquefort trebuie întotdeauna bine izolată, fie în ambalajul de origine, fie într-o folie de aluminiu, pentru a se evita uscarea şi a se păstra caracterul cremos. Dacă nu aveţi o pivniţă umedă şi răcoroasă, păstraţi-l în partea de jos a frigiderului. Ca şi un vin bun, bucata de Roquefort va trebui scoasă din frigider şi ţinută la temperatura camerei cu cel puţin o oră înainte de degustare.

Brânza cu mucegai albastru Roquefort se foloseşte şi la numeroase preparate culinare: aperitive, salate, sufleuri, foietaje etc… O altă particularitate, se potriveşte de minune cu vinuri licoroase, cum sunt Sauternes, Jurançon sau cu vinuri dulci naturale ca Maury, Rivesaltes sau Porto.

228789_10150613261435437_897355436_18622338_5890201_n

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea