Budincă de legume

Budincă de legume

Ingrediente

  • 1-2 cartofi
  • 3-4 buchețele de conopidă
  • 1 ardei gras roșu
  • 1 morcov măricel
  • 1-2 linguri cu mazăre/fasole verde
  • 2 roșii
  • 1 ardei iute
  • pesmet
  • unt
  • mărar
  • sare
  • piper

Ingrediente

Pentru sos:

  • 2 linguri cu făină
  • 500 ml lapte
  • 1 lingură cu unt
  • 200 g brânză cheddar
  • 100 g brânză telemea
  • pesmet
  • oregano
  • piper

Mod de preparare

  1. Feliază cartofii, morcovul și ardeiul gras.
  2. Dă-le într-un clocot împreună cu conopida șimazărea/fasolea verde, cât să se înmoaie doar puțin. Scurge-le într-o sită și păstrează o ceșcuță cu supă de legume.
  3.  Între timp, topește untul într-o tigaie și adaugă făina.
  4. Amestecă repede și când începe să se aurească, toarnă laptele treptat, având grijă să amesteci pentru a nu face cocoloașe.
  5.  Adaugă brânzeturile, o linguriță rasă cu oregano, un praf de piper proaspăt măcinat și diluează cu puțină supă păstrată.
  6.  Unge cu puțin unt forma de copt și presară pesmet.
  7. Așază legumele, presară ardeiul iute și mărarul tocate mărunt și deasupra pune felii de roșii.
  8. Toarnă sosul și dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute.
  9.  Servește budinca de legume de vară cu felii de pâine prăjită unse cu usturoi.

 

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea