Chifteluțe de morcovi

Chifteluțe de morcovi


Ingrediente

  • 600 g morcovi
  • 400 g năut fiert
  • 150 g iaurt
  • 1 ou
  • 1 legătură de pătrunjel verde
  • 1 linguriță rasă cu chimion
  • 1 linguriță rasă cu boabe de coriandru
  • 1-2 fire de ceapă verde
  • 1-2 linguri cu ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare

  1. Fierbe morcovii în apă cu sare pentru 20 – 25 de minute. Scurge-i bine și adaugă năutul, și el bine scurs.
  2. Pisează amestecul de legume, ca pentru piure, și lasă să se răcorească.
  3.  Între timp, încinge într-o tigaie boabele de chimion și coriandru, cât să-și elibereze aroma, apoi zdrobește-le cât mai fin într-un mojar.
  4.  Pune mirodeniile peste piureul de legume, adaugă oul și potrivește gustul de sare.
  5. Cu palmele ude, formează chifteluțe potrivite ca mărime și lasă-le deoparte 30 de minute.
  6. Prăjește-le apoi în uleiul încins și scoate-le pe un șervet de hârtie.
  7.  Servește-le calde alături frunze de rucola (sau altă salată preferată) și sosul format din iaurt, ceapă verde toacată fin și un strop de sare.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea