Chifteluțe în SOS PICANT

Chifteluțe în SOS PICANT

Iată un secret pe care eu l-am invatat petrecand o perioada in bucatarie. Uneori, pentru a gati ceva gustos nu trebuie sa fii neaparat cel mai priceput, ci trebui doar sa ai putina imaginatie. Iata deci cum am descoperit eu, cu putin ajutor, una dintre cele mai bune retete de mancaruri pe care le-am incercat pana acum: chiftelute in sos picant. Daca ti-am starnit curiozitatea, iata ce ai de facut.

Ingrediente

  • 500 gr carne de porc (sau amestecata carne de porc si de vita)
  • 250 ml apa
  • 50 ml sos de soia
  • 2 ardei iuti
  • 3-4 catei de usturoi
  • O legatura de patrunjel
  • O legatura de ceapa verde
  • Sare, piper, ulei
  • Făină
  • O conservă ananas
  • 2-3 castraveti

Mod de preparare

  1. In primul rand trebuie tocata carnea.
  2. Este bine sa dai carnea de doua ori prin masina de tocat pentru a fi mai marunta.
  3. Usturoiul se piseaza si se adauga odata cu ceapa verde tocata.
  4. Se presara jumatate din patrunjelul tocat, ardeiul iute si se amesteca foarte bine carnea.
  5. Potriveste carnea de sare si piper dupa care poti incepe sa formezi chiftelutele.
  6. Uda-ti mainile in apa rece, formeaza bilutele de carne dupa care da-le prin faina pana se acopera bine.
  7. Pune-le apoi in tigaie la prajit.

Rețete de mâncăruri inovatoare și delicioase

Dupa cum am spus, este una dintre retetele mele preferate de mancaruri. Nu numai ca este picanta dar contine si chiftelute care plac oricui. Si daca am terminat de prajit chiftelutele, este momentul sa ne ocupam de a doua parte a mancarii noastre.

Ia un bol incapator pune sosul de soia, cu apa, jumatate din conserva de ananas si putin piper. Amesteca totul foarte bine, adauga restul de ardei iute si patrunjelul si continua sa amesteci cu mixerul pana cand obtii o pasta. Pune pasta putin pe foc cu o lingura de ulei, pune si chiftelutele cu restul de ananas si prajeste-le timp de cateva minute.

Iata cum dintr-o mancare aparent banala ai reusitsa faci o mancare delicioasa! Retete de mancaruri exista, trebuie doar sa ai imaginatie pentru a le descoperi. Si atunci cand le vei descoperi, vei fi mandra de rezultatele tale.

chiftelute_2

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea