CLĂTITE AMERICANE sau „pancakes” (rețete simple)

CLĂTITE AMERICANE sau „pancakes” (rețete simple)

Ingrediente

  • 450 gr faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 1 lingură mică de sare
  • 3 ouă
  • 6 linguri cu zahar tos
  • 450 ml lapte
  • 3 lingurite de margarina sau unt

Mod de preparare

  1. Puneti laptele, adaugati zaharul tos, ouale, un sarea, margarina (sau untul) si mixati totul cu mixerul pana la omogenizare.
  2. Intr-un castron amestecam faina cu praful de copt si adaugam amestecul de lapte peste compozitia preparata mai inainte.
  3. Mixam din nou, de aceasta data cu blenderul vertical, pentru a obtine o compozitie cat mai fina si fara cocoloase.
  4. Dupa ce am pregatit compozitia, incepem sa coacem clatitele. Luam o tigaie, de prefart sa fie de Teflon, o punem la incins, pe foc fara pic de ulei in ea, si luam din compozitia de clatite cate un polonic plin si turnam in mijlocul tigaii.
  5. Compozitia se va extinde singura inspre marginile tigaii, atat cat trebuie, fara sa miscam noi tigaia, exact ca la clatitele clasice.
  6. Lasam clatita la prajit pe o parte pana ce se rumeneste, apoi o intoarcem pe cealalta parte.
  7. Atentie, se prajesc foarte repede, sa nu le ardeti, iar focul trebuie sa fie incet.
  8. Repetati figura cu toata compozitia si v-ati ales cu un mic dejul delicios.
  9. Alegeti o dulceata preferata sau miere…o sa va indulciti ziua…de la mine: pofta buna!

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea