Ketchup de ardei gras si ardei iute

Ketchup de ardei gras si ardei iute

Ingrediente

  • 4 ardei grasi rosii, feliati si desamantati
  • 350ml otet de vin rosu
  • 2 cepe, curatate si taiate
  • 2 mere, desamantate, decojite si taiate
  • 2 ardei iuti, desamantati si taiati
  • 1 frunza de dafin
  • 1 praf de cimbru
  • 8 linguri de zahar tos
  • sare si piper proaspat macinat
  • sticle sterilizate cu sistem de sigilare

Mod de preparare

  1.  Puneti ardeii grasi pe un gratar, cu coaja in sus, si gatiti-i pana cand aceasta se increteste.
  2. Luati-i de pe gratar si puneti-i frigider, intr-o punga, pentru racire. Va fi mai usoara decojirea lor. Indepartati coaja si taiati pulpa ardeiului.
  3.  Puneti pulpa ardeiului intr-o cratita mai mare impreuna cu otetul, ceapa, merele, ardeii iuti (puteti adauga si seminte de ardei iute daca va place gustul mai picant de ketchup), frunza de dafin si cimbrul.
  4. Turnati 600ml de apa in cratita. Dati la foc moderat si fierbeti. Reduceti focul si fierbeti pentru 30-40 de minute pana cand legumele s-au inmuiat.
  5.  Indepartati frunza de dafin si cimbrul din cratita si pisati legumele sau amestecati-le intr-un blender.
  6. Presati amestecul prin sita si indepartati pulpa.
  7. Puneti piureul format intr-o cratita curata si adaugati zaharul tos si condimentele.
  8. Fierbeti pentru 45-60 de minute, deasupra unui foc mic pana cand ketchup-ul s-a ingrosat.
  9.  Luati cratita de pe foc si folositi palnia pentru a turna ketchup-ul in sticle.
  10. Lasati-l sa se raceasca inainte de a sigila sticlele. Se poate pastra la loc intunecat si racoros pana la 3 luni. Odata desigilat, pastrati-l in frigider.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea