(LA CUPTOR) Cartofi și morcovi cu rozmarin

(LA CUPTOR) Cartofi și morcovi cu rozmarin

Ingrediente

  • 1.5kg cartofi mici
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1 capatana mica de usturoi
  • 350g-500g morcovi mici curatati
  • 4-6 crengute rozmarin proaspat
  • 1 masura de sare grunjoasa

Mod de preparare

  1. Setati cuptorul la foc moderat, 190 grade C.
  2. Puneti cartofii intr-o oala cu apa la fiert. Fierbeti 5 minute apoi scurgeti apa.
  3.  Puneti ulei intr-o tava pentru copt si puneti tava la cuptor.
  4. Puneti cartofii in tava si intoarceti-i pe toate partile pentru ca uleiul sa acopere coaja cartofilor. Coaceti timp de 30 de minute.
  5.  Taiati usturoiul in jumatate. Scoateti cartofii din cuptor, adaugati morcovii si presarati rozmarin in tava.
  6.  Presarati sare deasupra. Puneti usturoiul cu partea taiata in jos.
  7.  Reintroduceti tava la cuptor pentru inca 30-40 de minute, sau pana cand toate legumele capata culoarea aurie.
  8.  Scoateti tava din cuptor si puneti legumele pe un platou.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea