(LA CUPTOR) Vinete cu parmezan și mozzarella

(LA CUPTOR) Vinete cu parmezan și mozzarella

Ingrediente

  • 3 vinete
  • 150 g parmezan ras
  • 120 g mozzarella
  • 300 g roșii
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 lingură cu busuioc
  • 1 linguriță cu cimbru
  • 2 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Spală vinetele, taie-le în felii, presară deasupra un praf de sare și lasă-le să se scurgă bine.
  2. Prăjește-le apoi în ulei încins și scoate-le pe un prosop de hârtie pentru a absorbi excesul de grăsime.
  3. Separat, taie ceapa julien și călește-o în ulei împreună cu usturoiul feliat.
  4. Adaugă roșiile opărite, decojite și tăiate mărunt.
  5. Lasă să fiarbă 10 minute, după care condimentează cu sare, zahăr, piper, busuioc și cimbru.
  6.  Unge un vas termorezistent cu ulei.
  7. Pune în straturi de felii de vinete, sos de roșii și parmezan ras.
  8. Repetă operația până când termini ingredientele.
  9.  Așază deasupra rondele de mozzarella și lasă la cuptor, la foc moderat, aproximativ 30 de minut

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea