Muștar de casă
Ingrediente
- 470 ml vin alb sec
- 1 ceapă albă mare
- 3 căței de usturoi
- 115 g pudră de muștar
- 2 linguri cu semințe de muștar
- 2 linguri cu miere
- 1 lingură cu ulei vegetal
- 2 lingurițe rase cu sare
Mod de preparare
- Pune într-o tigaie non-adezivă vinul, ceapa și usturoiul tocate mărunt.
- Adu la temperatura de fierbere și ține pe foc 5 minute.
- Dă deoparte să se răcească și strecoară.
- Adaugă semințele și boabele de muștar și amestecă până obții o compoziție cremoasă.
- Încorporează mierea, uleiul și sarea și mai pune pe foc, amestecând mereu.
- Toarnă fierbinte în borcanul pregătit, lasă să se răcească și dă la rece.
- Pentru un gust desăvârșit, desigilează borcanul după două săptămâni