Clătite cu carne de vită

Clătite cu carne de vită


Ingrediente

  • Pentru clătite:
  • 4 ouă
  • 150 g făină
  • 300 ml apă
  • 1 lingură cu ulei de măsline
  • unt

Ingrediente

  • Pentru umplutură:
  • 400 g carne tocată de vită
  • 2 ardei grași tocați
  • 2 linguri cu sos tomat
  • 2 cepe tocate
  • 2 linguri cu unt
  • 2 lingurițe cu busuioc tcoat
  • 1 linguriță cu oregano
  • 150 ml supă de vită (legume)
  • 2 lingurițe cu sos Worcestershire
  • piper măcinat
  • sare

Ingrediente

  • Pentru sosul de roșii:
  • 450 g roșii
  • 1 ceapă tocată
  • 1 cățel de ustuoi
  • 1 lingură cu unt
  • sare
  • piper
  • zahăr

Mod de preparare

  1. Pentru umplutură, încinge untul într-o tigaie adâncă și rumenește ceapa.
  2. Dă focul puțin mai mare și adaugă carnea. Rumenește-o până capătă o culoare auriu-maronie. Adaugă ardeii, ierburile, sare și piper.
  3. Toarnă supa și lasă pe foc 40 de minute, mestecând des. Adaugă sosul Worcestershire și mai lasă 5 minute pe foc, apoi dă deoparte.
  4.  Pentru clătite, amestecă făina cernută cu un praf de sare.
  5. Bate ouăle separat, încorporează făina și amestecă bine. Adaugă apa, amestecă și lasă deoparte 30 de minute. Încinge untul și prăjește 8-10 clătite.
  6.  Pentru sosul de roșii, aurește ceapa și usturoiul în unt topit.
  7. Adaugă roșiile tocate și curățate de pielițe, sare, piper și un strop de zahăr.
  8. Fierbe pentru 10-15 minute. Dacă vrei să înlături seminețele de roșii, trece sosul printr-o sită.
  9.  Pune din umplutura de carne pe clătitele prăjite și rulează.
  10. Pune-le în tavă termorezistentă și dă-le la cuptor pentru 8 minute. Servește-le cu sosul de roșii deasupra

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea