Supă de roșii

Supă de roșii

Ingrediente

  • 1,5 kg rosii
  • 200 g fidea
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 500 ml apa
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri cu faina
  • 150 ml lapte
  • 50 g unt
  • leuștean
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Oparesc pentru un minut roșiile, le curaț coaja și le tai în bucați mici.
  2.  Topesc untul într-o oala și adaug ceapa și morcovul tocate marunt.
  3. Când ceapa devine translucida, adaug doua linguri cu faina și amestec (doua minute) bine, astfel încât sa nu ramâna cocoloașe.
  4.  Adaug pulpa de roșii, apa și foile de dafin.
  5. Acopar oala cu un capac și las supa sa fiarba vreo 20 de minute, calculate de la primul clocot.
  6.  Îndepartez foile de dafin și pasez supa pâna ce devine fina și cremoasa.
  7. Pun laptele într-un vas separat, adaug peste el un polonic cu supa, amestec bine și îl torn în supa fierbinte.
  8.  Fierb fideaua în apă cu sare și o las la scurs.
  9. Adaug fidea în supă doar în momentul servirii (altfel se îngroasă prea mult supa). Presar leuștean tocat și servesc mesenilor. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea