Clătite din varză

Clătite din varză

Ingrediente

  • 300 g varză acră
  • 200 g şuncă slabă
  • 150 g făină
  • 100 ml lapte
  • ¼ linguriță cu praf de copt
  • 2 ouă
  • 2-3 fire de pătrunjel verde
  • ½ linguriţă de chimen pisat
  • 2-3 fuştei de ceapă verde tânără
  • ulei pentru prăjit
  • sare

Mod de preparare

  1. Toacă mărunt varza şi stoarce-o cât mai bine. Toacă pătrunjelul şi ceapa verde mărunt.
  2.  Cerne făina și praful de copt într-un bol mai mare, adaugă ouăle şi, treptat, laptele, amestecând până obţii un aluat moale.
  3. Adaugă acum varza, pătrunjelul şi ceapa tocate, sare şi chimen.
  4. Amestecă din nou până se omogenizează compoziţia.
  5.  Încinge ulei într-o tigaie, apoi toarnă aluat cu polonicul, să aibă cam 8 cm diametru (cam cât podul palmei).
  6. Prăjeşte clătitele pe fiecare parte până se rumenesc, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
  7.  Serveşte şuncă slabă între două clătite şi decorează cu pătrunjel verde şi ardei roşu.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea