
Clătite din varză
Ingrediente
- 300 g varză acră
- 200 g şuncă slabă
- 150 g făină
- 100 ml lapte
- ¼ linguriță cu praf de copt
- 2 ouă
- 2-3 fire de pătrunjel verde
- ½ linguriţă de chimen pisat
- 2-3 fuştei de ceapă verde tânără
- ulei pentru prăjit
- sare
Mod de preparare
- Toacă mărunt varza şi stoarce-o cât mai bine. Toacă pătrunjelul şi ceapa verde mărunt.
- Cerne făina și praful de copt într-un bol mai mare, adaugă ouăle şi, treptat, laptele, amestecând până obţii un aluat moale.
- Adaugă acum varza, pătrunjelul şi ceapa tocate, sare şi chimen.
- Amestecă din nou până se omogenizează compoziţia.
- Încinge ulei într-o tigaie, apoi toarnă aluat cu polonicul, să aibă cam 8 cm diametru (cam cât podul palmei).
- Prăjeşte clătitele pe fiecare parte până se rumenesc, apoi scoate-le pe hârtie absorbantă.
- Serveşte şuncă slabă între două clătite şi decorează cu pătrunjel verde şi ardei roşu.
Pingback: » Clătite din varză http://culinar.timpul.md/2013/08/12/clatite-din-varza/ Moldova