Costițe de porc cu legume

Costițe de porc cu legume

Ingrediente

  • 1 kg coaste de porc
  • 500 ml bere
  • 2 cepe
  • 1 ardei rosu
  • 2 ardei graşi verzi
  • 100 g măsline
  • 3 căței de usturoi
  • 1 salată
  • zeamă de lămâie
  • ulei
  • sare

Mod de preparare

  1. Porţionează coastele, sărează-le și pune-le într-o tavă mai adâncă.
  2. Toarnă berea peste ele și dă la cuptor pentru 40 de minute. Din când în când, stropește coastele cu sosul din tavă.
  3. Toacă mărunt ceapa curăţată și călește-o în 5-6 linguri cu ulei.
  4. Când a devenit sticloasă, adaugă ardeiul roșu și pe cei verzi curăţaţi de cotoare și seminţe, tăiaţi în cubuleţe.
  5. Continuă să călești până se înmoaie toate legumele.
  6. Toacă usturoiul mărunt din cuţit și pune-l peste restul legumelor, adaugă măslinele.
  7. Călește puţin și potrivește de sare.
  8. Servește coastele acoperite cu legume pe pat de salată verde tăiată foarte subţire și stropită cu zeamă de lămâie.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea