
(LA CUPTOR) Friptură de Porc cu Legume
Ingrediente
- carne de porc
- carnat de porc
- ceapa 1 buc,
- 1 buc. morcov,
- varza de bruxellees 10 buc (sunt mici),
- 1 mar,
- 1 cartof
- sare,
- boia,
- piper,
- 1 canita de vin rosu
Mod de preparare
- Se taie carnea de porc ca ptr. gratar ( 3, 4 buc), se condimenteaza cu sare, piper, boia si impreuna cu carnatul (2-3 buc), se aseaza in tava.
- Printre carne si carnati se aseaza morcovii taiati cubulete, ceapa pestisori. se toarna apa atat cat le acopera si se da la cuptor.
- Dupa cam 45 min de fiert, asezam varza de bruxelles printre carne si carnat, cartoful taiat in 4 sau felii si un mar la fel taiat bucati.
- Peste mai punem apa daca e nevoie si adaugam 1 canita de vin rosu.
- Mai lasam la fiert pana se patrunde bine.
- Daca mai avem nevoie punem condimente dupa gust. Poftă bună!