Tocăniţă cu carne de porc

Tocăniţă cu carne de porc

Ingrediente

  • 500 g carne porc cu putina grasime (ceafa)
  • 500 g ceapa
  • 50 g morcov
  • 100 g gogosar (ardei kapia)
  • 1 catel mare de usturoi
  • 5-6 linguri suc de rosii (mai gros, in genul bulionului)
  • 150-200 ml apa
  • 70 ml vin alb
  • 1 crenguta mica rozmarin
  • cateva fire cimbru
  • sare
  • piper
  • 4 linguri ulei

Mod de preparare

  1. Bucatile de carne spalate bine le taiem cuburi si le calim in 2 linguri ulei cu putina apa. Este bine sa avem si putina grasime printre acestea, caci va fi mai gustoasa mancarea.
  2. Dupa ce s-au albit, eventual s-au rumenit putin de tot, le scoatem si le punem intr-un vas termorezistent.
  3. Aruncam uleiul folosit pentru carne si calim ceapa, morcovul si gogosarul in restul de ulei.
  4. Cand ceapa este calita o punem peste carne. Adaugam apa (cat sa acoperim totul), vin, rozmarin, cimbru, catelul de usturoi taiat pe jumatate si sucul de rosii.
  5. Acoperim cu o folie de staniol si dam vasul in cuptorul preancalzit la 200°C. Aromele se vor imprieteni in acest mod timp de 30 minute.
  6. Dupa acest interval luam folia de aluminiu, condimentam cu sare si piper si lasam pana scade sosul si se ingroasa (in jur de o ora).
  7. Servim tocanita calda cu putin patrunjel verde proaspat tocat. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea