Chec cu afine

Chec cu afine

Ingrediente

  • 4 oua (separam albusul de galbenus)
  • 220 g zahar tos
  • 1 praf de sare
  • 1 plic praf de copt
  • 200 g faina + 1 lingura faina + faina pentru tapetare
  • 3 linguri ulei + ulei pentru tapetare
  • 2 linguri frisca lichida rece (lapte rece)
  • 120 g afine
  • 2 linguri suc lamaie
  • coaja rasa de la 1 lamaie

Mod de preparare

  1. Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul.
  2. Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus.
  3. Incorporam faina. Apoi adaugam frisca lichida (sau lapte rece) coaja rasa de portocala si praful de copt stins in sucul de lamaie.
  4. La final punem afinele amestecate usor cu o lingura de faina.
  5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.
  6. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoatem si punem pe un gratar sa se raceasca. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea