Ciorbă de pui cu dovlecei

Ciorbă de pui cu dovlecei

Ingrediente

  • 1 bucata piept pui mare (650-700g)
  • 1 ceapa mare
  • 1 felie telina (60g)
  • 2 morcovi medii (85 g)
  • 300 g dovlecei foarte tineri
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1/2 tija tulpina telina
  • 1 catel usturoi
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • sucul de la 1 lamaie mare
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 galbenus de ou
  • patrunjel verde pentru servit
  • 2 l apa
  • cateva frunze de leustean

Mod de preparare

  1. Pentru inceput pregatim ingredientele. Spalam foarte bine pieptul de pui, curatam ceapa, o spalam si lasam intreaga, iar restul ingredientelor le tocam cuburi sau felii rotunde (morcovii si dovleceii eu le-am lasat rondele).
  2. Punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot la foc mediu luand spuma de cate ori este aceasta apare.
  3. Dupa 15-20 de minute de fiert, adaugam si legumele, cu exceptia dovleceilor. Punem la fiert boabele de piper si catelul de usturoi.
  4. Cand acestea s-au fiert strecuram supa. Adaugam sucul de lamaie, dovleceii, leusteanul verde, sare, iar pieptul de pui il taiem in bucati mai mici si punem in oala. Continuam sa fierbem pana sunt gata si dovleceii.
  5. In acest moment luam oala de pe foc. Batem smantana cu un galbenus, apoi adaugam treptat 2 polonice din ciorba.
  6. Turnam acest dressing peste ciorba si punem iar la fiert pentru 2 minute, sa se mai ingroase putin compozitia. Daca folosim smantana pentru gatit aceasta nu se va branzi.
  7. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea