Friptură condimentată

Friptură condimentată

Ingrediente

  • 800 g pulpă de vită
  • oțet balsamic
  • 1 lingură cu zahăr
  • 1 ceapa rosie
  • 300 ml vin roșu
  • 100 ml supă de vită
  • 2 crenguţe de rozmarin
  • 1 crenguţă de cimbrișor
  • 2 linguri cu piper în patru culori
  • 6 linguri cu ulei
  • sare

Mod de preparare

  1. Pune boabele de piper într-o ceșcuţă cu oţet balsamic.
  2. Caramelizează zahărul, după care toarnă vinul și supa de carne.
  3. Adaugă cimbrișorul și rozmarinul și lasă să fiarbă până obţii un sos mai gros.
  4. Pune ceapa tocată și lasă să dea într-un clocot.
  5. După ce s-a răcit, pune boabele de piper scurse bine.
  6. Amestecă sosul cu uleiul, sare și 2 linguri cu oţet balsamic și dă-l la rece.
  7. Taie carnea felii, bate-o puţin, după care condimenteaz-o și rumenește-o rapid în ulei sau pe grătar. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea