Gem de zmeură

Gem de zmeură

Ingrediente

  • 1 kg zmeura
  • 650 g zahar
  • sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

  1. Curatam zmeura de codite si frunzulite, apoi o spalam foarte bine si o lasam sa se usuce. Punem zmeura peste noapte la rece cu 250 g zahar si un plic de zahar vanilat.
  2. A doua zi o punem la fiert cu restul de zahar si sucul si coaja rasa de lamaie. Luam spuma de cate ori va fi nevoie.

     

  3. Dupa aproximativ 40-45 de minute de fierbere scoatem pe o farfurie putin sirop pentru a verifica consistenta.
  4. Daca este gros si nu se prelinge in farfurie inseamna ca gemul este gata.
  5. Turnam gemul fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace.
  6. Intoarcem borcanele pentru 15 minute cu capacul in jos apoi le aducem in pozitia normala.
  7. Le acoperim cu o paturica sau cu servete groase de bucatarie pentru a se raci cat mai lent.
  8. Daca nu vreti sa procedati astfel puteti presara peste gemul fierbinte foarte putin salicil (sau aspirina pisata) – dulceata nu se va strica si se pastreaza si 2 ani.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea