Ghiveci de legume

Ghiveci de legume

Ingrediente

  • 250 g ciuperci champignon (sau 2 conserve)
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi mici
  • 2 dovlecei mici
  • 2 morcovi medii
  • 2 vinete potrivite
  • cateva buchetele de conopida
  • 200 g fasole verde
  • 2 ardei grasi – de culori diferite
  • 6 linguri suc de rosii
  • 3 linguri ketchup preparat in casa
  • 3 linguri ulei
  • 50 ml vin alb – optional
  • sare
  • cateva boabe de piper
  • 1 praf boia de ardei dulce
  • cateva fire de cimbru
  • 1 frunza dafin
  • marar sau patrunjel pentru servit

Mod de preparare

  1. Curăţăm si spalam legumele. Punem la fiert conopida in apa cu sare pentru 5 minute. Intr-o alta oala punem felii de vinete la fiert in apa cu sare, tot pentru 4-5 minute.
  2. Ceapa tocata marunt o calim in uleiul bine incins. Adaugam morcovii taiati rondele, ardeii taiati fasii si le calim putin. Stingem cu vin si lasam sa pana se evapora.
  3. Mutam ceapa cu morcovii si ardeii intr-un vas termorezistent, impreuna cu uleiul in care au fost calite. Adaugam feliile de vinete taiate pe jumatate, conopida, dovlecii taiati cuburi, ciupercile taiate in jumatate sau sferturi daca sunt proaspete, fasolea verde, frunza de dafin, boabele de piper, cimbrul, usturoiul taiat pe jumatate, apoi acoperim cu apa.
  4. Bagam oala la cuptor (primele 30-40 minute acoperim cu capac sau cu o folie de staniol), avand grija ca dupa 15 minute sa adaugam sosul de rosii, ketchupul, boia dulce de ardei si sarea.
  5. Dupa ce scade sosul sub legumele de la suprafata si legumele devin moi, putem scoate vasul din cuptor. Nu lasam sa scada sosul prea mult.
  6. Servim ghiveciul de legume cald, cu marar sau patrunjel verde, proaspat tocat. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea