Iepure cu sos de roşii şi usturoi

Iepure cu sos de roşii şi usturoi


Ingrediente

  • 1 iepure + 3 pulpe iepure
  • 400 g pulpa de rosii
  • 1/2 cana ketchup de casa sau un suc de rosii gros
  • 7 catei de usturoi mari pisati
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingurita zahar
  • 100 ml ulei + 2 linguri
  • sare
  • piper
  • boabe de piper
  • cimbru
  • rozmarin

Mod de preparare

  1. Punem iepurele la marinat cu 24 ore inainte sa il pregatim, folosind metoda de aici – in aceasta perioada il tinem in frigider.
  2. Tocam pulpa de rosii, o amestecam cu ketchup-ul de casa si o lingurita de zahar. Frecam usturoiul pisat cu 2 linguri ulei si sare, ca la maioneza, apoi il incorporam in compozitia de rosii cu ketchup.
  3. Punem bucatile de iepure peste acestea, stropim cu ulei si vin, condimentam cu sare, piper, putin cimbru, rozmarin, boabe de piper.
  4. Acoperim tava cu folie de staniol si bagam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 45 minute.
  5. Dupa acest interval luam folia si lasam inca 40-45 minute in cuptor, avand grija sa intoarcem pulpele din cand in cand si sa le stropim cu sos.
  6. Daca sosul scade prea mult mai adaugam suc de rosii, vin sau chiar apa – cel mult o ceasca. In final sosul nostru trebuie sa fie scazut si gros.
  7. Pofta bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea