Îngheţată de caise

Îngheţată de caise

Ingrediente

  • 200 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 pastaie vanilie
  • 2 galbenusuri
  • 80 g zahar tos
  • 500 g caise – cantarite fara samburi
  • 300 ml YY

Mod de preparare

  1. Fierbem laptele cu zaharul cu pastaia de vanilie, cat sa dea intr-un clocot. Luam de pe foc si lasam putin sa se raceasca.
  2. In acest timp pasam cu ajutorul unul mixer vertical caisele (cu tot cu coaja), apoi mixam galbenusurile cu zaharul tos si cel vanilat. Turnam laptele cald peste galbenusuri.
  3. Punem aceasta compozitie la baine-marie pana incepe sa se ingroase putin. Luam de pe foc si adaugam pireul de caise.
  4. Turnam intr-un vas si dam la congelator pentru o ora. Dupa acest interval mixam iar inghetata si adaugam YY batuta pana devine tare (insa nu foarte tare sa nu fie untoasa)
  5. Dam iar inghetata la congelator pentru minim 6-8 ore (depinde de congelatorul din dotare), apoi putemn servi.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea