
(LA CUPTOR) Cartofi picanţi cu miere şi muştar
Ingrediente
- 5 cartofi
- 1 ceasca unt topit
- 3 catei usturoi
- cateva fire de patrunjel tocate
- 1 lingura mustar
- 1 lingura miere de albine
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita fulgi de ardei iute
- 1 lingura suc de lamaie
- sare
- piper
Mod de preparare
- Cartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute.
Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi. - Cat timp se fierb cartofii preagatim intr-un bol dresingul: amestecam mustarul cu mierea, uleiul de masline, patrunjel tocat, sare, peperoncino, suc de lamaie si 1 lingura de apa.
- Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi apoi, ii punem in bol si ii amestecam cu dresingul.
- Ii asezam in tava, punem uleiul de masline peste ei, ii asezonam cu sare, piper si ii acoperim cu o folie de aluminiu. Ii coacem la 200°C timp de 30 minute, apoi fara folie pana se rumenesc.
- Poftă bună!