(LA CUPTOR) Cartofi picanţi cu miere şi muştar

(LA CUPTOR) Cartofi picanţi cu miere şi muştar

Ingrediente

  • 5 cartofi
  • 1 ceasca unt topit
  • 3 catei usturoi
  • cateva fire de patrunjel tocate
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura miere de albine
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita fulgi de ardei iute
  • 1 lingura suc de lamaie
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. Cartofii ii fierbem in coaja pe jumatate. Daca sunt mici ii lasam sa fiarba 5 minute, daca sunt mai mari 7-8 minute.
    Ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi.
  2. Cat timp se fierb cartofii preagatim intr-un bol dresingul: amestecam mustarul cu mierea, uleiul de masline, patrunjel tocat, sare, peperoncino, suc de lamaie si 1 lingura de apa.
  3. Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi apoi, ii punem in bol si ii amestecam cu dresingul.
  4. Ii asezam in tava, punem uleiul de masline peste ei, ii asezonam cu sare, piper si ii acoperim cu o folie de aluminiu. Ii coacem la 200°C timp de 30 minute, apoi fara folie pana se rumenesc.
  5. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea