Paste cu roşii coapte

Paste cu roşii coapte

Ingrediente

  • 300 g paste tip penne
  • 400 g rosii tip cherry de culori diferite
  • 1 cescuta ulei de masline
  • sare
  • piper
  • busuioc uscat
  • 1 ardei iute mic
  • 3 catei de usturoi

Ingrediente

  • Pentru servit:
  • parmezan (cascaval de post)
    frunze de busuioc

Mod de preparare

  1. Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam rosiile, le taiem pe 1/2, le punem in tava de copt, le condimentam cu piper, sare si busuioc uscat.
  2. Dam tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 8-10 minute, sau pana devin moi, fara a fi insa prea moi.
  3. Scurgem uleiul din tava unde s-au copt rosiile intr-o tigaie.
  4. Calim ardeiul iute tocat marunt pentru 1 minut, apoi adaugam usturoiul zdrobit si mai calim cateva secunde (in jur de 5), apoi luam de pe foc – usturoiul continua sa se caleasca in uleiul incins si dupa ce va fi luat de pe foc.
  5. In acest timp pastele s-au fiert. Le scurgem bine, apoi turnam uleiul cu ardei si usturoi peste ele. Amestecam pana se omogenizeaza.
  6. Le punem in farfurii cu rosii coapte, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam parmezan ras fin (sau cascaval de post pentru cei care tin postul) si frunze de busuioc. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea