
Paste cu roşii coapte
Ingrediente
- 300 g paste tip penne
- 400 g rosii tip cherry de culori diferite
- 1 cescuta ulei de masline
- sare
- piper
- busuioc uscat
- 1 ardei iute mic
- 3 catei de usturoi
Ingrediente
- Pentru servit:
- parmezan (cascaval de post)
frunze de busuioc
Mod de preparare
- Punem pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet. In acest timp spalam rosiile, le taiem pe 1/2, le punem in tava de copt, le condimentam cu piper, sare si busuioc uscat.
- Dam tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 8-10 minute, sau pana devin moi, fara a fi insa prea moi.
- Scurgem uleiul din tava unde s-au copt rosiile intr-o tigaie.
- Calim ardeiul iute tocat marunt pentru 1 minut, apoi adaugam usturoiul zdrobit si mai calim cateva secunde (in jur de 5), apoi luam de pe foc – usturoiul continua sa se caleasca in uleiul incins si dupa ce va fi luat de pe foc.
- In acest timp pastele s-au fiert. Le scurgem bine, apoi turnam uleiul cu ardei si usturoi peste ele. Amestecam pana se omogenizeaza.
- Le punem in farfurii cu rosii coapte, asezonam cu sare si piper, apoi adaugam parmezan ras fin (sau cascaval de post pentru cei care tin postul) si frunze de busuioc. Poftă bună!