Păstrav cu ustoroi şi rozmarin

Păstrav cu ustoroi şi rozmarin

Ingrediente

  • 4 bucati pastrav
  • 5 crengute rozmarin
  • 1 capatana usturoi
  • 1 lamaie
  • sare de mare
  • piper proaspat macinat
  • ulei de masline

Mod de preparare

  1. Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior, apoi il condimentam cu putin piper proaspat macinat.
  2. In fiecare pastrav punem 2 catei de usturoi (necuratati de coaja), o felie de lamaie si o crenguza de rozmarin.
  3. Punem pestii intr-o tava in care am pus ulei doar pe fundul acesteia.
  4. Peste fiecare peste asezam o felie de lamaie si frunze din a cincea crenguta de rozmarin. Restul cateilor de usturoi ii aruncam in tava printre bucatile de pastrav.
  5. Acoperim tava cu o folie de staniol si o dam la cuptorul preancalzit pentru aproximativ o ora la 120°C. Verificam din cand in cand daca usturoiul este moale.
  6. Cand acesta capata consistenta moale putem scoate pestele din cuptor si il servim cald, impreuna cu usturoiul copt si insotit de o garnitura de cartofi sau orez. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea