Tocăniţă de ciuperci cu dovlecei

Tocăniţă de ciuperci cu dovlecei

Ingrediente

  • 850 g doveleci (cantariti fara coaja)
  • 200 g ciuperci
  • 1 ceapa mare
  • 1 praz mic (doar partea alba)
  • 1 morcov foarte mic
  • 2 felii gogosar (ardei gras)
  • 1 felie telina (cat un deget)
  • 1 frunza dafin
  • 2 catei usturoi
  • 3 linguri ketchup
  • 1 lingura rasa faina
  • ulei pentru prajit
  • 200 ml apa
  • sare
  • boabe de piper

Mod de preparare

  1. Calim ceapa si prazul, pana devin translucide.
  2. Adaugam morcovul si telina rase fin si gogosarul tocat marunt.
  3. Continuam sa calim pana se inmoaie. Adaugam dovleceii taiati cuburi mari si stingem cu apa.
  4. Adaugam usturoiul tocat, sare, boabe de piper, frunza de dafin si dam in cateva clocote, la foc mic (in jur de 5 minute), cu capac.
  5. In acest timp calim ciupercile. Cand sunt calite le punem langa dovlecei.
  6. Mutam totul intr-un vas termorezistent, adaugam ketchup-ul amestecat cu o lingura de faina si dam vasul la cuptor pentru 20-30 minute.
  7. Cand se ingroasa sosul mancarea este gata. Poftă buă!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea