Tocăniţă de ciuperci cu smântână

Tocăniţă de ciuperci cu smântână

Ingrediente

  • 700 g ciuperci champignon
  • 2 cepe medii
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 1 lingura faina
  • 2 catei de usturoi
  • 4 linguri ulei
  • 25 g unt
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita oregano
  • 1/2 legatura patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Ciupercile spalate si curatate le feliem, sau le taiem cuburi. Punem untul si uleiul intr-o tigaie, la foc mic.
  2. Adaugam cateii de usturoi taiati pe jumatate si ii calim pana devin aurii. Ii scoatem apoi si ii aruncam. In acest ulei calim mai departe ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.
  3. Cand ciupercile devin moi condimentam cu un praf de oregano, sare si piper, adaugam o parte din verdeata tocata (in functie de gusturi) si amestecam pentru a se omogeniza.
  4. Turnam 150 ml apa si lasam sa fiarba in jur de 7-8 minuteparte ciupercile, impreuna cu ceapa tocata cat mai fin.
  5. Adaugam smantana amestecata in prealabil cu faina si lasam sa fiarba inca 3 minute, sau pana da semne ca se ingroasa.
  6. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea