Tocăniţă de porc cu ardei copţi şi ciuperci

Tocăniţă de porc cu ardei copţi şi ciuperci

Ingrediente

  • 600 g carne de porc slaba
  • 300 g ciuperci
  • 4-5 ardei grasi kapia mari
  • 150 ml suc de rosii
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita rasa faina
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov mediu
  • 1 crenguta rozmarin
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 3 linguri de ulei
  • 3 linguri vin alb
  • 2-3 catei usturoi pisati
  • 200 ml supa pui/ apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  1. In primul rand, coacem ardeii in cuptor, la gratar, pe tabla (in functie de posibilitati).
  2. Dupa ce s-au copt ii punem intr-un vas, presaram sare si acoperim cu un prosop sau un capac. Cand se racesc putem sa curatam pielitele mult mai usor. Vom indeparta si cotoarele apoi ii taiem fasii potrivite ca lungime.
  3. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras prin razatoarea mica, cateva minute in uleiul incins, apoi stingem cu o jumatate ceasca de apa si lasam la foc mic pana se evapora.
  4. Adaugam carnea taiata cubulete si rumenim usor.
  5. Stingem cu vin alb, apoi adaugam ciupercile taiate felii.
  6. In momentul in care se evapora lichidul lasat de ciuperci punem ardeii copti, cimbrul si rozmarinul si mai lasam putin pe foc sa se imprieteneasca aromele.
  7. Punem compozitia untr-un vas termorezistent, adaugam sucul de rosii in care am dizolvat faina si zaharul, usturoiul pisat, praful de nucsoara si boabele de piper.
  8. Turnam supa de pui, acoperim vasul si dam la cuptorul preincalzit la 200° pentru 60 minute. Verificam din cand sa vedem daca nu a scazut lichidul prea mult, sa nu se lipeasca de fundul vasului.
  9. Dupa acest interval scoatem folia (capacul), asezonam cu sare si lasam in cuptor pana sosul capata consistenta dorita(in jur de alte 20 minute).
  10. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea