Suc de roşii

Suc de roşii

Ingrediente

  • roșii
  • zahăr
  • sare neiodată

Mod de preparare

  1.  Spală roșiile, îndepărtează-le codițele și taie-le în jumătăți sau sferturi (în funcție de mărimea fructului).
  2.  Dă-le prin mașina de stors sau la storcătorul de fructe și legume și pune sucul colectat într-o oală cu fundul mai gros.
  3.  Lasă să fiarbă domol, amestecând să nu se prindă, și lasă să scadă până ajunge la consistența dorită.
  4. Adaugă sare după gust (cam o lingură rasă la un litru de suc) și zahăr (o linguriță la un litru de suc), dacă roșiile nu au fost foarte dulci.
  5.  Pune în cuptorul încins sticlele sau borcanele și încinge-le bine. Toarnă sucul în recipientele fierbinți, sigilează-le și acoperă cu o pătură.
  6. Lasă să se răcească foarte bine (poate dura și 48 de ore), apoi pune-le în cămară.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea