Ardei umpluți cu carne de porc

Ardei umpluți cu carne de porc

Ingrediente

  • 700 g ardei gras (6-8 ardei mici-medii)
  • 600 g carne de porc tocata (cotlet si ceafa)
  • 50 g orez
  • 2 cepe medii
  • 1 lingurita faina + 30 g
  • cateva fire marar
  • cateva fire patrunjel
  • 1/4 lingurita cimbru uscat
  • sare
  • piper
  • 200 ml suc de rosii
  • 100 ml ketchup
  • 1/2 lingurita zahar
  • 1 praf de boia dulce
  • 2 linguri ulei
  • cateva crengute cimbru
  • 2 frunze dafin
  • cateva boabe de piper
  • sare
  • 2 rosii mari, coapte

Mod de preparare

  1. Spalam ardeii sub jet de apa apoi scobim cotoarele acestora, astfel incat sa le putem refolosi pe post de capac. Scuturam semintele acestora.
  2. Amestecam carnea tocata cu orezul, ceapa calita (din care pastram 1 lingura pentru sos), verdeturile tocate, cimbrul uscat, sare, piper, 2 linguri de apa si 1 lingurita faina.
  3. Umplem ardeii cu aceasta compozitie si ii punem al fiert pentru 30 minute. In acest timp pregatim intr-un bol sosul: amestecam sosul de rosii, cu ketchup, un praf de boia dulce de ardei, 1/2 lingurita de zahar, putina sare si ceapa calita.
  4. Intr-un vas termorezistent punem pe fundul acestuia felii de rosii. Mutam ardeii peste acestea, turnam sosul, adaugam boabele de piper, frunzele de dafin si crengutele de cimbru, apoi punem ardeii in cuptorul preancalzit pentru alte 30 minute, pana incepe sa se ingroase sosul si ardeii dau semne ca se rumenesc.
  5. Servim ardeii umpluti cu carne de porc calzi, cu smantana si verdeata tocată. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea