Friptură de porc în sos de roșii cu usturoi

Friptură de porc în sos de roșii cu usturoi

Ingrediente

  • 750 gr carne porc (cotlet si ceafa)
  • 250 ml suc de rosii
  • 3 linguri vin alb
  • 1 capatana usturoi
  • 4-5 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
  • 1 crenguta de rozmarin
  • cateva fire de cimbru proaspat (1/2 lingurita cimbru uscat)

Mod de preparare

  1. In primul rand taiem carnea in felii groase de 2 cm si o batem pe ambele parti, apoi o punem intr-o tava, care merge la cuptor, intr-un singur strat.
  2. Apoi, pregatim sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema.
  3. Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia.
  4. Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie mai adaugam putin suc de rosii si apa.
  5. Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 45 minute. Dupa acest interval scoatem folia si mai lasam friptura in cuptor fara folie aproximativ 20 minute.
  6. Daca vrem un sos mai gros, turnam sosul intr-o cratita si il fierbem pana capata consistenta dorita, apoi il punem inapoi peste carne.
  7. Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, insotita de muraturi sau salata verde. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea