
Friptură de porc în sos de roșii cu usturoi
Ingrediente
- 750 gr carne porc (cotlet si ceafa)
- 250 ml suc de rosii
- 3 linguri vin alb
- 1 capatana usturoi
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
- piper
- 1 lingurita rasa boia de ardei dulce
- 1 crenguta de rozmarin
- cateva fire de cimbru proaspat (1/2 lingurita cimbru uscat)
Mod de preparare
- In primul rand taiem carnea in felii groase de 2 cm si o batem pe ambele parti, apoi o punem intr-o tava, care merge la cuptor, intr-un singur strat.
- Apoi, pregatim sosul pentru carne. Zdrobim cateii de usturoi, ii frecam cu sare, adaugam treptat uleiul, asa cum facem la maioneza, frecand mereu, pana obtinem o crema.
- Punem sucul de rosii, vinul si condimentele peste usturoi si amestecam pana se omogenizeza compozitia.
- Turnam acest sos peste carne, avand grija sa acoperim in intregime carnea. Daca este nevoie mai adaugam putin suc de rosii si apa.
- Acoperim tava cu folie de aluminiu si coacem carnea in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 45 minute. Dupa acest interval scoatem folia si mai lasam friptura in cuptor fara folie aproximativ 20 minute.
- Daca vrem un sos mai gros, turnam sosul intr-o cratita si il fierbem pana capata consistenta dorita, apoi il punem inapoi peste carne.
- Servim carnea fierbinte cu piure de catofi, insotita de muraturi sau salata verde. Poftă bună!