Iepure cu smântână și ciuperci

Iepure cu smântână și ciuperci

Ingrediente

  • 1 iepure intreg
  • 2 felii slanina afumata
  • 1 ceapa mare
  • 500 g ciuperci
  • 4-5 catei usturoi
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • 40 g unt
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita faina
  • 3 linguri lapte
  • 1 ceasca vin alb
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 1/4 lingurita oregano
  • cateva fire patrunjel verde

Mod de preparare

  1. Punem iepurele la marinat cu 12-24 ore inainte sa il gatim.
  2. Transam iepurele (folosim tot iepurele) si il calim la foc mic in 2-3 linguri ulei incins si 20 g unt topit.
  3. Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam ciupercile taiate felii sau cuburi impreuna cu feliile de slanina afumata, doar cat sa se inmoaie putin.
  4. Punem iepurele intr-o tava, sau un vas termorezistent mai mare, adaugam usturoiul tocat cuburi, ciupercile si slanina, condimentam cu sare, piper, cimbru si oregano.
  5. Turnam vinul si stropim cu restul de ulei. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si coacem iepurele la 180°C timp de 45 minute, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.
  6. In momentul in care scoatem folia incepem sa pregatim sosul de smantana. Topim untul, apoi calim faina in acesta. Stingem cu 3 linguri de lapte, amestecam pana se omogenizeaza si adaugam smantana.
  7. Lasam la foc mic inca 1-2 minute, apoi luam vasul de pe aragaz. Cu 5 minute inainte sa scoatem iepurele din cuptor turnam sosul de smantana peste acesta si presaram patrunjelul verde.
  8. Servim iepurele cald, imediat cum il scoatem din cuptor. Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea