Chiftele de pui la cuptor

Chiftele de pui la cuptor

Ingrediente

  • 400 g pulpe de pui coapte/fierte/prajite
  • 3 oua
  • 2 linguri iaurt degresat
  • 70 g dovlecei cruzi rasi
  • 1 ceapa mica
  • 1-2 catei usturoi
  • 1 felie de pâine inmuiata in lapte/apa
  • 60 g ardei copti
  • sare
  • piper
  • marar/patrunjel
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • faina de malai + susan (pentru tavalit)

Mod de preparare

  1. Curatam pielita si apoi desprindem carnea de pe pulpele de pui. O taiem in bucatele si  o punem in robot.
  2. Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa mica, usturoiul, painea fara coaja si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
  3. Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
  4. Cu mainile usor umede, formam chiftelutele si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
  5. Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
  6. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute (7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte).
  7. Le servim calde sau reci.Poftă bună!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea