
Chiftele de pui la cuptor
Ingrediente
- 400 g pulpe de pui coapte/fierte/prajite
- 3 oua
- 2 linguri iaurt degresat
- 70 g dovlecei cruzi rasi
- 1 ceapa mica
- 1-2 catei usturoi
- 1 felie de pâine inmuiata in lapte/apa
- 60 g ardei copti
- sare
- piper
- marar/patrunjel
- 2-3 linguri ulei de masline
- faina de malai + susan (pentru tavalit)
Mod de preparare
- Curatam pielita si apoi desprindem carnea de pe pulpele de pui. O taiem in bucatele si o punem in robot.
- Adaugam ouale, iaurtul, dovleceii rasi pe razatoarea cu gauri mici si storsi foarte bine, 1 ceapa mica, usturoiul, painea fara coaja si stoarsa foarte bine, ardeii copti curatati de coaja, sare, piper si marar sau patrunjel dupa gust.
- Le mixam 1-2 minute sau pana cand obtinem o compozitie omogena.
- Cu mainile usor umede, formam chiftelutele si le tavalim printr-un amestec format din faina de malai si susan.
- Le asazam in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt si le stropim cu ulei de masline.
- Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru cca 15 minute (7 minute pe o parte si 7 minute pe cealalta parte).
- Le servim calde sau reci.Poftă bună!