Conopidă cu Pui

Conopidă cu Pui

Ingrediente

  • 1 pui de 1 Kg
  • 3 capatani conopida
  • 6-7 catei usturoi
  • 150 gr smantana
  • 200 ml suc de rosii
  • sare
  • piper
  • ulei
  • patrunjel

Mod de preparare

  1. Curatam conopida si o desfacem in buchetele micute. Spalam buchetelele de conopida si le punem la fiert intr-o oala cu apa si sare.
  2. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, fierbem conopida pentru inca 5 minute (conopida nu trebuie sa fie complet fiarta), dupa care stingem focul, scurgem conopida (pastram 1-2 cani din apa in care a fiert conopida) si o lasam sa se raceasca intr-o sita de plastic.
  3. Parpalim puiul la flacara de la aragaz, il curatam de eventualele pene ramase, il spalam sub un jet de apa rece si il taiem in bucati.
  4. Pudram bucatile de pui cu sare si piper. Incingem 2-3 linguri cu ulei intr-o cratita incapatoare, adaugam bucatile de pui si usturoiul curatat si taiat in feliute subtiri.
  5. Calim puiul cca 3-4 minute pe fiecare parte, apoi turnam peste el 1 cana din apa in care a fiert conopida, amestecata cu sucul de rosii si patrunjelul tocat.
  6. Acoperim cratita si lasam puiul sa fiarba cca 30 minute, la foc mic. In caz ca sosul scade, mai adaugam treptat o cana din apa in care a fiert conopida. Dupa ce carnea de pui este complet patrunsa, adaugam buchetelele de conopida, amestecam cu grija si mai lasam pe foc cca 10 minute.
  7. Cu 5 minute inainte de-a stinge focul, luam 2 polonice de sos, il amestecam cu smantana, intr-un vas separat si apoi il adaugam din nou in mancare.
  8. Lasam mancarea inca 5 minute pe foc mic, apoi stingem focul si o servim.

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea