Salată de Vinete cu Roșii coapte

Salată de Vinete cu Roșii coapte

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 2-3 rosii
  • 5-6 linguri ulei de floarea soarelui
  • 1 ceapa rosiesare

Mod de preparare

  1. Coacem legumele pe tabla sau la jar pana ce se inmoaie foarte bine pe toate partile.
  2. Le scoatem pe un fund de lemn, le lasam sa se racoreasca putin dupa care taiem vanata pe lungime si curatam miezul cu o lingura de lemn.
  3. Taiem si rosiile in doua si curatam miezul cu o lingura de lemn. Daca va deranjeaza samburii rosiei ii puteti indeparta si puteti folosi numai pulpa. Pe mine nu ma deranjeaza asa ca nu i-am eliminat.
  4. Punem miezul vinetei si al rosiilor intr-o strecuratoare de plastic si lasam sa se scurga cca 2-3 ore dupa care le transferam pe un fund de lemn si le tocam cu muchia unei linguri sau cu cutitul.
  5. Dupa ce am tocat vinetele si rosiile, incepem sa adaugam treptat uleiul, lingura cu lingura pana atingeti consitenta dorita. Puteti sa puneti mai mult ulei daca va place mai cremoasa.
  6. La sfarsit adaugam ceapa tocata foarte fin si sarea. Servim salata cu paine calda si, daca nu va e frica de calorii, cu o portie de cartofi prajiti.
  7. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere


 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane


 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014


Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014


Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea