Biscuiți cu ciocolată

Biscuiți cu ciocolată

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 200 g zahar
  • 150 g ciocolata neagra
  • 2 oua mari
  • 1/2 plic praf coptsare (un varf de cutit)
  • 1 baton vanilie (doar semintele)

Mod de preparare

  1. Mixam untul la temperatura camerei cu zaharul, semintele de vanilie, sarea si ouale pana obtinem o crema fina.
  2. Amestecam faina cu praful de copt, o cernem si apoi o adaugam treptat cremei de unt.Taiem ciocolata in bucatele potrivite (nu foarte mici) si le adaugam in aluat.
  3. Inglobam bucatelele de ciocolata in aluat cu ajutorul unei linguri de lemn.Preincalzim cuptorul la 175°C. Cat timp se incalzeste cuptorul, bagam aluatul in frigider.
  4. Dupa ce cuptorul s-a incalzit, scoatem aluatul din frigider (veti observa ca este moale) si formam cu mainile usor umede, bilute de aluat, mari cat o nuca.
  5. Asezam bilutele la distanta de 4-5 cm una de cealalta in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt.
  6. Coacem biscuitii pe treapta a treia de jos in sus, functie traditionala, pentru 15 minute sau pana cand incep sa prinda culoare pe margini.Suprafata biscuitilor trebuie sa nu se bronzeze absolut deloc.
  7. Cand observam ca marginile isi schimba discret culoarea, scoatem tava din cuptor si o lasam pe masa din bucatarie pentru 2-3 minute, fara sa atingem cu nimic biscuitii.
  8. Dupa 2-3 minute, biscuitii incep sa se intareasca asa ca ii scoatem cu grija si ii asezam pe un gratar unde ii lasam sa se raceasca.
  9. Pofta buna!

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

 
Ruladă cu miere

Ruladă cu miere

 
Supă cremă de urzici cu crutoane

Supă cremă de urzici cu crutoane

 

 
Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Urzica te vitaminizează şi te remineralizează

Autor:

Publicat la data de: martie 10, 2014

Beneficii extraordinare pentru organism Pentru a fi folosită în scop medicinal urzica se va recolta în lunile mai-octombrie. Plantele se vor usca în strat subţire, în locuri bine aerisite, ferite de razele directe ale soarelui. Urzica este […]

 
De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

De ce nu e bine să consumăm orez reîncălzit

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Nu doar carnea, laptele şi ouăle care nu sunt păstrate la temperaturi corespunzătoare ne pot provoca dureri de burtă, tulburări digestive şi stare de greaţă şi vomă o zi întreagă, susţin specialiştii în nutriţie. Şi […]

 
Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Consumul te Pește- te ajută să te menții în formă

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Peştele este un aliment de bază care conţine mulţi nutrienţi importanţi printre care un conţinut crescut de iod (necesar pentru buna funcţionare a tiroidei), vitamina B12 (buna funcţionare a sistemului nervos), acizi graşi Omega 3 (reprezintă un […]

 
Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Citricele: proprietăţi, reţete, beneficii

Autor:

Publicat la data de: martie 6, 2014

Medicii – nutriţionişti, dermatologi sau generalişti – susţin în cor că cel puţin trei porţii de fructe proaspete pe zi ne feresc de infecţii, afecţiuni cardiovasculare, cerebrale sau respiratorii. În plus, previn proliferarea celulelor canceroase […]

 
Chec de cafea

Chec de cafea